Pagina curenta: Home Stiri

Vacanta TV - Turism in Romania

Vacanta TV

Stiri 2009

Bucovina, cetatile Transilvaniei si Delta Dunarii - principalele zone fara toalete pentru turisti

Manastirile din Bucovina, cetatile medievale din Transilvania si Delta Dunarii sunt principalele zone carora le lipsesc toaletele pentru turisti, a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Corina Martin.

"Nu ai unde sa duci un grup de turisti la toaleta nici dupa un tur al Bucurestiului. Am avut patru autocare cu turisti americani care dupa o vizită la Palatul Parlamentului nu au avut unde sa mearga la toaleta pentru ca era duminica si toaletele erau sigilate. Reprezentantii agentiei de turism au ales sa duca turistii la toaleta hotelului Marriott, dar dupa doua autocare s-au sesizat bodyguarzii hotelului", a declarat Martin, citata de NewsIn.

Reprezentanta ANAT a precizat ca este nevoie de amplasarea a catorva mii de toalete in regiunile turistice din Romania.

Reprezentantii ANAT atrag atentia si asupra toaletelor insalubre din barurile si restaurantele de pe Litoral si din zonele turistice montane.

"Cei opt presedinti ai directiilor regionale ANAT vor alcatui in perioada urmatoare un top 100 al zonelor unde nu exista toalete sau acestea se afla intr-o stare deplorabila pentru a putea trage de maneca autoritatile locale pentru a rezolva aceasta problema", a mai declarat Martin.

Presedintele ANAT a precizat ca cinci luni reprezinta o perioada de timp rezonabila pentru a rezolva aceasta problema.

www.wall-street.ro

 

Arsenal Park se deschide la 15 iunie

Arsenal Park Transilvania, primul resort exclusivist din Romania, controlat de Marius si Emil Cristescu, mizeaza anul acesta pe un grad de ocupare de 30%, ponderea cea mai mare reprezentand-o segmentul corporate, a declarat ieri pentru Business Standard Marius Cristescu, presedintele Consiliului de Administratie al Bega Group.

Avem 150 de locuri de cazare si nu credem ca vom avea probleme in ceea ce priveste clientela. In mod cert, turismul de weekend va fi complet acoperit de contracte, insa ne intereseaza gradul de ocupare in restul saptamanii. Resortul este gandit in principal pentru companii. Avem o sala de conferinte de 200 de locuri”, a explicat Marius Cristescu....

Citeşte mai mult...
 

Golden Tulip Mamaia, modernizat

Hotelul Golden Tulip Mamaia, fostul Fantasy Beach, va fi modernizat, in urma unor investitii de circa doua milioane de euro. Lucrarile de modernizare vizeaza reabilitarea spatiilor publice si a sistemelor de incalzire, precum si deschiderea unui centru de conferinte cu o capacitate de 500 de locuri...

Citeşte mai mult...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL