Pagina curenta: Home Stiri

Vacanta TV - Turism in Romania

Vacanta TV

Stiri 2009

Criza economică a trimis românii la mare cu programul "Litoralul pentru toţi"

Ediţia de anul acesta a programului "Litoralul pentru toţi", desfăşurată în perioada 1 septembrie - 18 octombrie, atrage mai mulţi turişti decât ediţiile anterioare, primasăptămână fiind vândută de mai multe zile, susţine preşedintele Asociaţiei Litoral –Delta Dunării, Corina Martin.

"Probabil că un an de criză ca acesta a făcutmai mulţi turişti să se gândească la «Litoralul pentru toţi» şi mai puţin la o vacanţă în timpul sezonului. Cei care nu şi-au permis să vină în timpul sezonului la mare, în mod cert au aşteptat acest program. Vânzările merg mai bine decât la orice ediţie a acestui program, avem deja vândută prima săptămână", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Corina Martin, citată de corespondentul MEDIAFAX....

Citeşte mai mult...
 

Ministerul Turismului vrea să stabilească TVA de 9% pentru alimentaţia din turism

Ministerul Turismului vrea să stabilească, prin Proiectul de Lege a Turismului, TVA (Taxa pe Valoarea Adăugată) de 9% pentru alimentaţia din turism, faţă de 19% cât este în prezent, a declarat la finalul şedinţei Consiliului Consultativ al Turismului, ministrul de resort Elena Udrea.

"Am agreat propunerera asociaţiilor şi patronatelor din turism de a stabili cota unică de TVA de 9% şi pentru alimentaţia din turism, deoarece în prezent aceasta este de 19%", a spus Elena Udrea.

Potrivit ministrului turismului, în prezent impozitul pentru unităţile de cazare din turism este de 9%, în timp ce impozitul perceput pentru unităţile de alimentaţie este de 19%. "Este foarte greu sa faci diferenţa când ai două tipuri diferite de impozit într-un singur complex hotelier", a mai spus Udrea.

www.money.ro

 

Numărul de turişti din Băile Herculane a scăzut în ultimii ani cu 20%,din cauza lipsei investiţiilor

Numărul de turişti din Băile Herculane a scăzut în ultimii trei-patru ani cu cel puţin 20%, din cauza faptului că o parte din hotelurile vândute au fost scoase din circuitul turistic şi nu s-au făcut investiţiile necesare, a declarat Agenţiei NewsIn primarul oraşului-staţiune, Nicuşor Vasilescu.

Scăderea numărului de turişti în acest an, ca şi în ultimii trei-patru ani, se datorează nu atât crizei economice, cât faptului că o parte din hotelurile societăţii Hersules - Argirom Group, au ajuns într-un asemenea hal de degradare, încât au fost scoase din circuitul turistic. Este vorba de hotelurile Minerva, Afrodita, Diana, precum şi cele din centrul istoric al oraşului, adică Hotelul Traian, care aparţine Ministerului Sănătăţii, Decebal şi Apollo, Pavilioanele 5 şi 6, care sunt închise de câţiva ani", a spus primarul Nicuşor Vasilescu.

Potrivit acestuia, capacitatea de cazare a hotelurilor enumerate este de aproximativ 2.000 de locuri, adică exact 20% din capacitatea de cazare la nivelul oraşului, care este de 10.000 locuri....

Citeşte mai mult...
 

Peste jumatate dintre romani au renuntat la vacante sau le-au amanat

Peste jumatate dintre romani au renuntat la vacantele din acest an, le-au amanat pentru sezonul de iarna sau au preferat destinatii ieftine, in contextul in care bugetele de calatorie au scazut pe fondul crizei, potrivit unui sondaj online efectuat de agentia de turism TravelBiz.

Astfel, 12,3% dintre persoanele care au participat la sondaj au declarat ca au fost nevoite sa renunte la concediul din acest an din cauza crizei, 4,4% si-au amanat vacantele pentru sezonul de iarna, iar 39% dintre respondenti au ales o destinatie ieftina, se arata in sondajul TravelBiz, citat de Mediafax.

www.dailybusiness.ro

 

Tot mai putini romani aleg Bulgaria ca destinatie turistica: Scadere de 34% in iulie

Numarul romanilor care au ales sa-si petreaca vacanta in Bulgaria sau care au tranzitat aceasta tara a scazut cu 33,6% in iulie comparativ cu perioada similara din 2008, in timp de Romania a atras cu 7% mai multi turisti bulgari, potrivit Institutului National de Statistica de la Sofia, citat de Mediafax.

In iulie, 16.200 de turisti bulgari au vizitat Romania, iar numarul romanilor care au mers in tara vecina a fost de 79.200.

Tara cu cei mai multi turisti care au vizitat Bulgaria in iulie, 154.700, in crestere cu 25,3%, a fost Germania.

Numarul total de straini care au vizitat Bulgaria in iulie s-a redus cu 5,8%, fata de iulie 2008, la 1,471 mil. persoane.

www.dailybusiness.ro

 

Tarifele hotelierilor din Bucuresti au scazut cu 30% in S1

Tarifele practicate de hotelieri bucuresteni au scazut in medie cu 30% in prima jumatate a anului, comparativ cu perioada similara din 2008, reiese din cel mai recent raport al companiei de consultanta imobiliara Colliers. Reducerea tarifelor a fost masura cea mai aplicata de catre operatorii de hoteluri de 4 si 5 stele, pe fondul reducerii gradului de ocupare pe toate segmentele, cu circa 20%, in primele 6 luni din an, comparativ cu periaoda similara din 2008. Desi perioada ramasa din 2009 se estimeaza ca una dificila pentru operatorii hotelieri din intreaga tara, se previzioneaza ca in 2010, cresterea cererii de servicii hoteliere sa revina....

Citeşte mai mult...
 

Judetul Sibiu a atras cu 22% mai putini turisti in primul semestru

Numarul turistilor sositi in structurile de primire turistica din judetul Sibiu a scazut cu 22% in prima jumatate a anului, fata de perioada similara din 2008, ajungand la 105215 persoane, potrivit datelor Directiei Judetene de Statistica (DJS).

Din totalul turistilor, 76,4% reprezinta turisti romani, in timp ce turistii straini au avut o pondere de 23,6% din numarul total de sosiri.

In aceiasi perioada, sosirile vizitatorilor straini in structurile de primire turistica din judetul Sibiu, a fost de 24.802 persoane, in scadere cu 9.539 persoane (-27,8%) fata de sperioada ianuarie-iunie 2008. Cele mai multe sosiri ale turistilor straini s-au inregistrat din Germania (37,8%), Austria (7,4%), Italia (7,4 %) si Franta (6,4%), anunta NewsIn....

Citeşte mai mult...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL