Pagina curenta: Home Stiri

Vacanta TV - Turism in Romania

Vacanta TV

Stiri 2009

Hotelul de 5 stele Palm Beach din Mamaia a fost declasificat

Ministerul Turismului a declasificat hotelul Palm Beach din Mamaia de la 5 la 4 stele, aceasta fiind prima unitate de cinci stele din Romania careia i-a fost coborat nivelul de clasificare, pentru deficiente privind personalul si calitatea serviciilor.

"In urma unui control intreprins in data de 3 iunie de catre reprezentantii Directiei Generale de Control si Protectie a Turistilor din Ministerul Turismului, hotelul Palm Beach din Mamaia a fost declasificat de la cinci la patru stele pentru nerespectarea prevederilor legale privind criteriile minime de clasificare a structurilor de cazare", au declarat agentiei Mediafax reprezentantii Ministerului Turismului....

Citeşte mai mult...
 

Hotelul Continental din Bucuresti incearca sa-si recastige gloria

Omul de afaceri Radu Enache, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din Romania, care incaseaza anual aproape 30 de milioane de euro din industria ospitalitatii, a investit 15 mil. euro pentru a deschide in august primul hotel de cinci stele din cadrul lantului Continental, precum si o unitate Ibis de trei stele in Sibiu.

Decizia lui Enache de a pune pe piata din Capitala inca 60 de camere de cinci stele vine in conditiile in care in acest an una din doua camere ale unui hotel de cinci stele a fost goala....
Citeşte mai mult...
 

Directia Apelor Dobrogea Litoral a incheiat primele contracte de inchiriere a plajelor cu hotelierii

Directia Apelor Dobrogea Litoral (DADL) a incheiat vineri primele contracte de inchiriere a plajelor cu hotelierii, sau alti agenti economici, in baza OUG 43/2009, potrivit unui comunicat (DADL).

Contractele au fost incheiate cu Hotelurile Mamaia, Savoy, Venus, Ambasador, National, Lido, Patria, Unirea, Victory, Complexul Azur si Palm Beach Hotel. "Actiunea va continua pana la repartizarea tuturor sectoarelor de plaja", se arata in comunicat.

Directia Apelor Dobrogea Litoral avertizeaza conducatorii auto care stationeaza sau circula pe suprafata plajei turistice ca risca sanctiuni de pana la 20.000 de lei. (NewsIn)

 

Amenajarea cheiului din Sulina costa 1,3 milioane lei

Autoritatile locale din Sulina solicita Ministerului Turismului incheierea unui parteneriat prin care sa se asigure finantarea cu circa 1,3 milioane lei a amenajarii cheiului portului, pentru care sunt necesare 1,8 milioane de lei, din care 500.000 reprezinta finantarea din partea UNESCO, conform Newsin.

Amenajarea cheiului portului din Sulina presupune amenajarea falezei, precum si construierea in fata primariei a sase fantani arterziene.

Ministrul turismului, Elena Udrea, a vizitat vineri portul Sulina impreuna cu ministrul culturii, Theodor Paleologu. Printre investitiile ministerului in zona se numara amenajarea plajei de la Sulina, proiect in valoare de aproximativ 15 milioane de lei.

www.bloombiz.ro

 

ANAT: Copii sub 12 ani vor avea gratuitate la cazare pe litoral

Preşedintele Asociaţei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Corina Martin, a anunţat, sâmbătă, la Mamaia, că începând de luni copiii sub 12 ani vor avea gratuitate la cazare, în aceeaşi cameră cu părinţii, în 80 la sută din hotelurile de pe litoral.

Martin a afirmat, la o întâlnire organizată cuoperatori de turism din toată ţara, că săptămâna trecută s-a desfăşurat pe litoral o întrunire a Comisiei de Turism din cadrulANAT, la care au participat reprezentanţi ai hotelierilor din Mamaia, dar şi din sudul litoralului, ocazie cu care a fost luată această decizie....

Citeşte mai mult...
 

Elena Udrea decide viitorul litoralului: sezon turistic mai lung si fara multa muzica

Patronii teraselor hotelurilor vor fi obligati sa opreasca muzica la ora 1.00 noaptea, iar sezonul turistic de pe litoral va tine pana pe 30 septembrie.

Hotelierii de pe litoral vor fi amendati daca nu vor deschide hotelurile la timp. Potrivit unui proiect de hotarare de guvern privind clasificarea unitatilor turistice elaborat de Ministerul Turismului, condus de Elena Udrea, “operatorii economici, proprietari sau administratorii de structuri de primire turistica de pe litoralul romanesc au obligatia sa asigure functionarea structurilor de primire turistica cu functiuni de cazare si a celor de alimentatie publica pe toata perioada sezonului turistic estival, respectiv in perioada 1 mai-30 septembrie a fiecarui an”. Hotelierii care vor deschide mai tarziu vor plati: 10.000 de lei daca unitatile nu sunt deschise pana pe 15 mai, 30.000 de lei in cazul celor care nu si-au deschis portile pana la 1 iunie, 40.000 de lei pentru cele care nu au fost deschise pana la 15 iunie....

Citeşte mai mult...
 

Se redeschide Water Park

Cel mai mare parc acvatic din Romania, Water Park, ce se afla sub umbrela companiei Rin Otopeni, detinuta de fratii Negoita, se va redeschide pentru sezonul estival astazi, potrivit unui anunt al reprezentantilor companiei.

Situat la 6 km de Bucuresti, langa complexul hotelier Confort RIN Otopeni, Water Park numara intre 150.000 si 250.000 de vizitatori pe sezon, atat localnici, cat si turisti.

www.standard.ro

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL