Pagina curenta: Home Stiri

Vacanta TV - Turism in Romania

Vacanta TV

Stiri 2009

Turiştii de lux ocolesc litoralul românesc pentru că ofertele nu sunt atractive

Turiştii de lux ocolesc litoralul românesc pentru că ofertele de agrement nu corespund standardelor cu care sunt obişnuiţi. Infrastructura hotelieră a rămas, cu puţine excepţii, la nivelul de acum 30 de ani, plajele şi-au pierdut certificatele blue flag, iar serviciile lasă de dorit.

Mai puţin de 5% din spaţiile de cazare disponibile pe litoral sunt clasificate la patru sau cinci stele. Sudul litoralului arată dezolant, din cauza hotelurilor ceauşiste abandonate şi a lipsei acute de locuri de distracţie, iar în nord sunt destule hoteluri de lux, dar apa şi nisipul lasă de dorit. Nici pachetele turistice nu sunt prea ofertante....

Citeşte mai mult...
 

1.200 de pensiunile turistice sau agroturistice ar putea beneficia de scutiri de impozite

Pensiunile turistice si cele agroturistice ar putea beneficia de scutiri de impozite pentru a se dezvolta si sustine turismul rural, in aceasta categorie incadrandu-se circa 1.200 de unitati, a declarat Corneliu Popovici, secretar de stat in Ministerul Turismului, citat de Mediafax.

Popovici a spus, intr-o conferinta de presa, ca Ministerul Turismului promoveaza un nou proiect de lege prin care sa imbunatateasca actualul cadru legislativ din domeniu, aratand ca, printre altele, vor fi create facilitati pentru dezvoltarea turismului rural...

Citeşte mai mult...
 

Studiu: Numărul românilor care îşi vor petrece vacanţa în Bulgaria, în 2009, va creşte cu 5-10%

Numărul românilor care îşi vor petrece vacanţa în Bulgaria, în 2009, va creşte cu 5-10%, comparativ cu anul anterior, în timp ce numărul românilor care vor opta pentru Turcia, Spania şi Grecia va fi cu până la 12% mai mic, potrivit unui studiu realizat de compania Travel Advisor Media

"Potrivit ultimelor estimări realizate prin sondarea touroperatorilor, turismul de outgoing va scădea cu circa 10% ca număr de turişti şi cu circa 12-15% la încasări. Pentru Antalya (Turcia) se înregistrează o scădere de 7% a numărului turiştilor, iar pentru Spania şi Grecia, evoluţii între 0 şi -12%, în funcţie de agenţia de turism care operează pe aceste destinaţii. În situaţia actuală, touroperatorii estimează cel puţin o stagnare a numărului de turişti români, dacă nu o uşoară creştere cuprinsă între 5 şi 10% pentru Bulgaria", se arată în studiul realizat de compania Travel Advisor Media. De asemenea, Tunisia înregistrează o stagnare, remarcându-se totuşi ca o destinaţie mai ieftină, din punctul de vedere al raportului calitate-preţ.

Citeşte mai mult...
 

Hotelul Cleopatra din Saturn va fi redeschis vineri dupa investitii de 6 mil. euro

Firma THR Marea Neagra (EFO) va redeschide, vineri, hotelul Cleopatra din Saturn, in urma unor lucrari de renovare si modernizare de 6 milioane de euro, unitatea urmand sa fie reclasificata de la o stea la 4 stele.

"Este vorba despre renovarea si modernizarea spatiilor din cadrul hotelului, precum si construirea unui spa si a unei sali de conferinte cu o capacitate de 100 de locuri", a declarat Cornel Munteanu, directorul de marketing al hotelului, citat de Mediafax.

"Totodata, procesul de modernizare a vizat reclasificarea unitatii de la o stea la 4 stele", a mai spus Munteanu.

Pentru acest an proprietarii unitatii se asteapta la un grad mediu de ocupare de 60-70%....

Citeşte mai mult...
 

Proiect de 80 milioane de euro pentru amenajarea domeniului schiabil in Poiana Brasov

Primaria Brasov va organiza o licitatie pentru a desemna compania care se va ocupa de amenajarea domeniului schiabil al orasului, in special in Poiana Brasov, proiect de 70-80 milioane de euro, care se va derula pe trei ani, a declarat agentiei MEDIAFAX primarul Brasovului, George Scripcaru.

Proiectul presupune amenajarea domeniului schiabil, construirea unui lac de acumulare si a unei instalatii de transport pe cablu, iar licitatia va avea loc pe data de 6 august, relateaza Mediafax.

Valoarea estimativa a lucrarilor, fara TVA, este cuprinsa intre 70 si 80 de milioane de euro, iar banii provin, potrivit lui Scripcaru, de la Ministerul Turismului.

Citeşte mai mult...
 

TUV Rheinland acorda prima Certificare ECO HOTEL in Romania

TUV RHEINLAND ROMANIA SRL, cel mai puternic organism de certificare din Romania, va lansa in data de 24 iunie 2009, la Hotel Vega Mamaia un nou serviciu, unic in Romania, ECO HOTEL MANAGEMENT SYSTEM.

Acest sistem de management se adreseaza tuturor unitatilor hoteliere si a fost conceput pentru a ajuta aceste organizatii sa-si reduca impactul asupra mediului inconjurator prin prisma activitatii pe care o desfasoara.

Hotelul Vega din Mamaia are privilegiul sa fie primul hotel din Romania care se aliniaza acestui standard european. De aceea avem onoarea sa legam evenimentul de lansare a acestui serviciu cu certificarea acestui hotel, care intr-un cadru festiv, va primi certificatele ce atesta functionarea sistemului de management in activitatea lor hoteliera..

Citeşte mai mult...
 

Udrea vrea reluarea colaborarii cu Rusia

Ministrul Turismului, Elena Udrea, si Ministrul Sportului, Turismului si Politicii de Tineret al Federatiei Ruse, Vitali Mutko, au decis reluarea activitatii Comisiei mixte de colaborare in domeniul turismului, se arata intr-un comunicat remis miercuri de Ministerului Turismului, potrivit Newsin.

Potrivit comunicatului, prima si ultima reuniune a acestui for a avut loc acum zece ani. Elena Udrea a propus ca urmatoarea sedinta a comisiei sa aiba loc in cursul acestui an la Bucuresti....

Citeşte mai mult...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL