Pagina curenta: Home Stiri Turiştii de lux ocolesc litoralul românesc pentru că ofertele nu sunt atractive

Vacanta TV - Turism in Romania

Vacanta TV

Turiştii de lux ocolesc litoralul românesc pentru că ofertele nu sunt atractive

Turiştii de lux ocolesc litoralul românesc pentru că ofertele de agrement nu corespund standardelor cu care sunt obişnuiţi. Infrastructura hotelieră a rămas, cu puţine excepţii, la nivelul de acum 30 de ani, plajele şi-au pierdut certificatele blue flag, iar serviciile lasă de dorit.

Mai puţin de 5% din spaţiile de cazare disponibile pe litoral sunt clasificate la patru sau cinci stele. Sudul litoralului arată dezolant, din cauza hotelurilor ceauşiste abandonate şi a lipsei acute de locuri de distracţie, iar în nord sunt destule hoteluri de lux, dar apa şi nisipul lasă de dorit. Nici pachetele turistice nu sunt prea ofertante....

"Faptul că hotelurile care aveau ieşire direct pe plajă nu aveau posibilitatea să administreze o bucată de plajă şi implicit nu puteau să ofere pachete all-inclusve sau ultra all-inclusive, toate acele pachete pe care le vedem la destinaţiile concurente", a precizat Mircea Drăghici, project manager divizia hoteluri Eurisko.

În plus, hotelierii nu obişnuiesc să publice, în avans, preţurile, fapt care le-a exclus ofertele din cataloagele internaţionale. Şi românii sunt mai tentaţi de alte destinaţii de vacanţă.

"Românul va pleca, dar va pleca la puţin mai ieftin: Fie că în loc de cinci stele se duce la un patru stele, fie că e Turcia, fie că e Grecia", crede Dragoş Anastasiu, vicepreşedinte ANAT.

Marea problemă a turismului la Marea Neagră este faptul că atrage doar persoane cu venituri medii şi mici, care au puţini bani de cheltuit, mai spun analiştii.

Hotelierii estimează, pentru 2009, o reducere a numărului de turişti cu 10-15% dar, mai spun ei, se bazează pe rezervările "last minute".

www.tmctv.ro