Pagina curenta: Home Stiri Revelionul 2010, vândut în proporţie de 70%. Află unde mai sunt locuri libere

Vacanta TV - Turism in Romania

Vacanta TV

Revelionul 2010, vândut în proporţie de 70%. Află unde mai sunt locuri libere

Hotelurile din Predeal sunt rezervate în totalitate, iar ofertele ieftine pentru Austria şi Bulgaria s-au vândut şi ele integral.

revelionÎn această săptămână se vând ultimele locuri ieftine pentru des­tinaţiile externe, dar şi pentru cele din ţară.

La pensiunile de pe Valea Prahovei, Mărginimea Si­biului, Maramureş sau din Bucovina deja este foarte greu să mai găseşti un loc liber....

"Se mai găsesc locuri aproape, dar foarte greu la pensiuni şi vile mai mici. Nici la hoteluri nu se mai găsesc locuri, iar ofertele bune, cu preţuri de până în 350 de euro de persoană pentru Austria şi Bulgaria, nu sunt multe şi se vor vinde toate în această săptămână", a declarat pentru Gândul Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor deTurism (ANAT).

În ceea ce priveşte destinaţiile interne, o parte dintre hotelurile de patru stele din Predeal sunt deja rezervate în totalitate încă de acum două luni şi jumătate. În aceste cazuri un pachet de Revelion a costat 1.832 de lei de persoană. La pensiuni preţurile sunt mai mici: pentru şase nopţi de cazare cu mic dejun inclus, o masă festivă costă pentru o persoană 490 de lei. Un Revelion în Maramureş, la o pensiune de două margarete, costă 750 de lei de persoană şi include cinci nopţi cazare cu pensiune completă şi masă festivă în noaptea dintre ani.

Nu se mai găsesc locuri pentru vacanţele de lux şi croaziere

Cât despre destinaţiile externe, nu se mai găsesc oferte cu preţuri mici pentru Bulgaria şi Austria, cu cazare la pensiuni sau vile, dar nici locuri la sejururile pe vase de croazieră sau la cele de lux. Un sejur de şapte nopţi la un hotel de trei stele din Piesendorf, Austria, cu demipensiune şi fără transport costă 379 de euro de persoană, iar pentru un apartament cu două încăperi pentru şapte nopţi la un hotel de trei stele din staţiunea Mariastein din zona Tyrol, cu masă în regim all-inclusive, preţul este de 539 de euro de persoană, fără transport.

Ce veţi mai găsi cu siguranţă sunt ofertele pentru destinaţiile din Bazinul Mării Mediterane, precum Croaţia, Malta, Grecia, Turcia sau Tunisia. Cinci nopţi cazare cu toate mesele incluse la un hotel de patru stele în Antalya, cu transport cu avionul, costă 500 de euro de persoană, iar pentru un Revelion în Malta, la un hotel de trei stele cu demipensiune pentru cinci nopţi cazare, transport cu avionul, preţul sare de 450 de euro de persoană. Deşi nu sunt recomandate, şi pentru Revelion vor apărea oferte de last minute, cu preţuri ceva mai mici. "Sunt mulţi turişti care nu sunt hotărâţi şi îşi vor alege sejurul pe ultima sută de metri. Vor fi şi oferte de last minute, dar nu foarte multe, iar preţurile acestora vor fi cu cel mult 15% mai mici", spune Bădulescu.

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.gandul.info