Pagina curenta: Home Stiri Tarife cu 10%- 15% mai mici pentru petrecerea Sarbatorilor in tara

Vacanta TV - Turism in Romania

Vacanta TV

Tarife cu 10%- 15% mai mici pentru petrecerea Sarbatorilor in tara

Cerere in cadere libera pentru vacanta de iarna

Tarifele pentru petrecerea Sarbatorilor de iarna in tara sunt mai mici cu pana la 15% fata de cele practicate anul trecut chiar si in statiunile de pe Valea Prahovei. Pentru a impulsiona cererea, unii dintre proprietarii de hoteluri si de pensiuni din tara acorda reduceri de 5%, pentru cei care fac rezervarea pana la 31 octombrie, in timp ce altii au promotii de genul „o noapte gratis“. Pentru unele destinatii externe, tarifele au crescut cu 10%.

Sarbatorile de iarna nu se anun­ta in acest moment prea profitabile pentru ope­ratorii din turism, care se asteapta la o scadere destul de accentu­ata a cererii in acest an fata de 2008, chiar si la jumatate. Pana in acest mo­ment, potrivit lui Radu Colfescu, mana­ger general Der­tour Ro­mania, cererea pentru petre­cerea Revelionului se situeaza la ni­velul a 80% fata de perioa­da simi­lara a anului trecut. „Cererea in momentul de fata este redusa, dar ne asteptam sa creasca cu foarte putin timp inainte, in decembrie“, declara oficialul Der­tour....

Acesta apreciaza ca tarifele pen­tru destinatiile exotice s-au majorat cu 10% pentru perioada Sarba­torilor, ca de altfel si pentru unele desti­natii de schi, precum Aus­tria.

La randul sau, Carmen Pavel, manager general J’Info Tours, spune ca este de inteles ca tarifele sa nu scada la extern de vreme ce in aceasta perioada de criza hotelierii se asteapta sa vanda oricum mai pu­tin. Chiar si in aceste conditii, agen­tia a lansat oferte noi, catre zone precum Filipine sau Grenadine, desti­nate segmentului de lux. La ran­dul sau, Adriana Goicea, directorul ge­neral al Prompt Service Travel, unul dintre principalii organizatori de chartere de pe piata interna,  spu­ne ca vor exista mai putine oferte spe­ciale in viitor. In plus, spune Adriana Goicea, organi­zatorii de chartere se vor orienta catre pachete de produse care ofera mai putine zile de cazare, iar avioanele vor avea ca­pacitate mai mica, in vederea prac­ticarii unor tarife mai accesibile.

Dragos Raducanu, secretarul ge­neral al Federatiei Patronatelor din Turism (FPTR), atrage atentia asupra faptului ca ofertele speciale, si in general tarifele mici, nu sunt o garantie a calitatii serviciilor, ci dim­potriva. „Pot fi aceleasi probleme privind calitatea serviciilor precum cele semnalate de nenumarate ori in Bulgaria, mai ales la unitatile cu tarife mici“.

  • In zona Bran, o noapte de cazare la vile de 3 margarete nu coboara sub 70 de euro, fara mic dejun inclus, fiind asigurata masa de Revelion. La 2 mar­ga­rete, in aceeasi zona, tarifele nu coboara sub 200 de lei pe zi, la demi­pensiune si cu masa festiva pentru petrecerea dintre ani, cu mentiunea ca majoritatea proprietarilor impun un numar minim de nopti de cazare (de regula cinci). La 4 margarete, in acelasi loc, un pachet de servicii de patru nopti, pensiune completa si cina festiva costa aproximativ 105 euro pe zi de persoana.
  • In Poiana Brasov, preturile par ca au intrat oarecum la apa in acest an comparativ cu 2009, cel putin la unitatile care s-au grabit sa-si anunte ofertele. Astfel, la un hotel de 3 stele, o zi de cazare (pachet minim de nopti), cu demipensiune si cina festiva costa 95 de euro, pe cand la 4 stele aproximativ de 115 euro. La unitatile de 4 stele care au in dotare si piscina, tariful sare pana la 150 de euro pe zi de persoana.
  • Sinaia. Pentru o minivacanta de trei nopti de Revelion la o unitate de 3 stele, cu mic dejun inclus, trebuie sa pregatiti in jur de 45 de euro pe noapte de persoana. Pentru ofertele cu masa de Revelion inclusa achitati aproximativ 70 de euro pe zi, pachetele de servicii fiind de minimum cinci zile. O alta varianta este cea a inchirierii unei vile. De exemplu, o vila de 2 stele cu o capacitate de 12 persoane poate fi inchiriata cu aproximativ 50 de euro de persoana pe zi pentru minimum cinci zile, urmand sa va ocupati de pregatirea meselor.
  • Busteni. Ca sa petreceti o minivacanta de sase zile in preajma Anului Nou in Busteni trebuie sa aveti pregatit un buget de minimum 670 de lei, la o unitate de 2 margarete.
  • Bulgaria, Bansko. La pensiuni de 2 stele, un sejur de sapte zile costa aproximativ 250 de euro, fara masa, iar la 3 stele aproximativ 270 de euro, cu mic dejun. Masa de Revelion costa minimum 50 de euro de persoana. Un sejur de sapte zile, la o unitate de 4 stele, in regim demipensiune si cu cina festiva costa in Bansko in jur de 515 euro.
  • Austria, Zell am See. Un pachet care cuprinde sapte nopti de cazare, cu micul dejun, costa aproximativ 470 de euro de persoana, in camera dubla, nefiind inclusa masa festiva. La o unitate de 4 stele, pretul unui pa­chet sare de 1.000 de euro de per­soana, in regim demipensiune, in tarif fiind inclus si accesul la facilitatile unitatii, precum piscina ori sauna.

www.financiarul.com